Френският портал „Lensois“ потвърди новината на Gol.bg от петък за бъдещ трансфер на Жул Кейта от Ланс в ЦСКА. Тогава Gol.bg първи съобщи, че Кейта е договорен за "Армията" и до дни ще бъде представен за играч на "червените".

Колегите от „Lensois“ пишат, че Жул вече е сигурен за ЦСКА, като дори се споменава за трансферна сума от 1 300 000 евро.

От "Армията" обаче споделиха пред Gol.bg, че тази сума може да бъде многократно по-малка, а дори е възможно Кейта да акостира в ЦСКА и със статут на преотстъпен играч.

21-годишният Кейта действа приоритетно като ляво крило. Висок е 168 см и тежи 58 кг. Ланс привлече гвинейския футболист през миналото лято от Дижон за сумата от 1,5 милиона евро.

Кейта така и не успя да пробие в отбора на Ланс и записа едва 5 мача през изминалата кампания. Жул Кейта има договор с Ланс до лятото на 2023 година. 

Това ще е първото офанзивно попълнение за това лято, след като досега ЦСКА представи централния защитник Юрген Матей и вътрешните халфове Амос Юга и Юнус Санкаре.