Бившият акционер в ЦСКА Емил Димитров коментира разразилия се скандал между Христо Стоичков и Стойчо Стоилов. Както е известно, Камата заяви след загубата от Локо Пловдив във финала за КУпата на България, че "всички в ЦСКА са бедствие". 

В петък Стоилов му отговори, че подобни думи не са нормални, а няколко часа по-късно Стоичков избухна с гневна публикация в Инстаграм, насочена срещу главния мениджър на армейците.

"Много е несериозно Стойчо Стоилов да определя какво мисли и какво трябва да казва Ицо", заяви Емил Димитров пред "Тема Спорт". 

"Долу-горе имаме представа кой е Стоичков и кой - Стоилов. Най-добре е да си замълчи, че да не става за смях. Ицо е силно емоционален човек и след загубената купа си е казал мнението. Аз съм го казвал същото много време преди това, без да сме го коментирали помежду си с Ицо".

"Ако има някой, който може да каже нещо на Стоичков - това е Гриша Ганчев, но не и Стойчо Стоилов, който е много малък, за да коментира Ицо", заяви Димитров.

Той коментира и привличането на Димитър Евтимов на "Армията":

"Евтимов е изключително добър вратар. Аз го доведох в Етрополе, но предпочетохме да го изкараме рано в чужбина (б.р. - в Нотингам Форест), защото там се работи по-добре с вратарите. Две години по-късно го видях и се уплаших от промяната във физическата му форма и вид - толкова много го бяха развили".

"Мисля, че е добър вариант и има бъдеще в ЦСКА. Има един малък проблем - за вратарите е прието, че трябва да са малко луди. А Митко е изключително културно момче и беше отличник в училище", заяви още Димитров, който коментира бунта на ЦСКА и Левски срещу предложения нов договор за ТВ правата: 

"Крайно време беше някой да повдигне въпроса. Какво е това нещо при временно ръководство на БФС, без постоянен президент, да се подновява договор, който дори не изтича?! Ще заробваме футболния съюз и клубовете още 5 години ли, какво? ЦСКА и Левски са прави, защото те генерират поне 70% от интереса и гледаемостта".

"Не можеш да ги сравняваш примерно с Арда. Така че е крайно време да се позамислят някои хора, да спрат да се превъзбуждат и да се реши проблемът", коментира още Емил Димитров.