От ЦСКА са преговаряли до последно с двама вратари, твърди "Тема Спорт". В крайна сметка "армейците" са предпочели бившия национал Димитър Евтимов (26 г.) пред чужденец.

Клубът е имал отправени оферти и към двамата, но е решено, че по-удачният вариант в случая е да се доверят на българин. В добавка Евтимов е привърженик на ЦСКА от дете и фактът, че е наясно с традициите, също е натежал при избора. Договорът със стража беше подписан в петък преди обед. 

Евтимов идва като свободен агент, тъй като контрактът му с третодивизионния английски Акрингтън Стенли изтече през юни. Вратарят не получи предложение за нов, защото кризата с коронавируса засегна сериозно финансите на британския клуб.

Към Евтимов е имало интерес от Острова, но той е предпочел да отвори нова страница, вместо да продължи да се лута из долните дивизии там.

Роденият в Шумен страж бе трансфериран в Англия от Чавдар (Етрополе) през 2011 година - в Нотингам Форест. За тези 9 години обаче записа едва около 75 официални мача, като смени куп отбори от 2-ра до 6-а дивизия, а и игра във втора португалска лига за Олянензе.