Няколко клуба продължават да спорят за подписа на Кристиян Малинов. Халфът на ЦСКА е трансферна цел на шотландския гранд Рейнджърс, но в същото време от него се интересуват Стандард (Лиеж), Мехелен и Витес. Пред „Спортал“ агентът на българския национал - Марко Михалевич, разкри, че има вариант Малинов да продължи кариерата си и в Германия или Турция.

"Ситуацията е следната: поддържаме ежедневен контакт с Рейнджърс, но нямаме право да пренебрегваме и другите отбори, които искат да привлекат Кристиян. Той ще избере клуба, който му предложи най-добър проект за развитие. Малинов е амбициозен футболист и за него е важно да играе в амбициозен тим", каза Михалевич.

"Няколко пъти говорих със Стойчо Стоилов и Данаил Ганчев. Те са наясно, че Кристиян е готов да направи следващата стъпка в кариерата си. Моментът за трансфер е подходящ и от клуба са готови да се разделят с него. Факт е, че Малинов е сред най-постоянните футболисти на отбора и си изгради солидна репутация", обясни агентът на Малинов.

"Искам да подчертая, че не сме преговаряли с Университатя (Крайова). Това са спекулации и от този клуб не са се свързвали с нас. Държим връзка обаче с отбори от Германия и Турция, които също проявяват интерес към Малинов. Специално клубовете от Турция го следят от доста време. Колкото до Рейнджърс, потърсиха ни сравнително скоро. Шотландците харесват качествата на Кристиян и най-вече неговия манталитет да се бори до последно", разкри агентът на 26-годишния български национал.

Според медиите в Шотландия мениджърът на Рейнджърс Стивън Джерард е дал зелена светлина за привличането на Малинов. От "Айброкс" са готови да извадят 1,5 млн. евро за българина, но все още не са пратили официална оферта. През сезона Малинов изигра 27 мача в Първа лига, като в тях вкара 2 гола и направи 3 асистенции.