Големият талант на ЦСКА Валентин Антов се очертава да е новият капитан на отбора. Поне това е сигналът от първите летни контроли на "червените" с Пирин (2:0) и Литекс (5:2). И в двете проверки Антов стартира с лентата, като действаше в центъра на защитата редом до нидерландеца Юрген Матей. Резерва пък остана досегашният капитан Петър Занев. 

Това е сериозна индикация, че поне в началото на сезона двойката централни бранители в сърцето на ариергарда ще е именно Антов - Матей. Най-вероятно двамата ще започнат заедно и в проверката с Монтана в петък.

При това положение лентата отново ще бъде носена от 19-годишния талант, който дебютира в елита през април 2018-а, когато отново треньор бе Стамен Белчев. От тогава Антов натрупа над 50 официални мача за ЦСКА.

Един от резервните капитани през миналия сезон Рубен Пинто напусна с изтекъл договор, а другият Кристиан Малинов е пред трансфер. Показателно е, че той не стартира и в двата спаринга досега. Така капитани занапред ще са Антов и Занев, а в някои мачове не е изключено и Тиаго да носи лентата, тъй като е сред играчите с най-дълъг стаж в тима - ще започне 4-и сезон на "Армията".

До голяма степен изглеждат ясни и стартовите 11 на ЦСКА за началото на сезона. Единствената въпросителна остава за позицията зад нападателя. В последните две контроли титуляр бе Белтраме, но това се дължеше на лека контузия на Тиаго.

Стамен Белчев обаче познава по-добре португалеца, а и играчът се представи силно в края на миналия сезон, така че вероятно ще запази мястото си сред титулярите. Възможно е в някои срещи Тиаго и Белтраме да играят и заедно. Конкуренция ще има и за вратарския пост, но за момента Бусато си остава фаворит за мястото под рамката.