Бившият халф на ЦСКА Давид Симао се изказа доста критично за "червените" и за футбола в България.

Той игра на "Българска армия" през сезон 2016/17,  след което се завърна в родината си Португалия и носи екипа на Боавища.

Симао, който записа 24 мача за "армейците" и вкара 3 гола, 2 от които на Левски, добави още, че е дошъл у нас заради високата заплата.

"В София беше добре. Това е голям град и винаги има какво да се прави. Беше забавно. Но Футболът в България е много по-слаб от португалския. Приспособих се сравнително бързо. Играх в повечето мачове. Но футболът не ми хареса. Отидох в България, за да печеля малко повече, отколкото в Португалия. Ако не беше така, нямаше да отида", каза Симао пред Tribunaexpresso.pt.

"В българите не ми харесва това, че те изобщо не са професионалисти. Нямат навиците за храненето и почивката. Бях в един от най-големите клубове в България и понякога преди мач дори не ни правеха масаж. Мисля, че това си е от културата, защото имат средства. Заплатите са по-добри от тези в средните клубове в Португалия, но във всичко останало, което няма нищо общо с парите, хората в Португалия са много по-големи професионалисти", добави Симао, който в момента играе за израелския Апоел  Беер Шева, където е преотстъпен от АЕК Атина.