ЦСКА е лидер в няколко класации на InStat за изминалия сезон 2019/2020. Червените са номер 1 по показателя "най-много удари по посока на вратата средно на мач" - 14.9, от които 5.2 в очертанията.

Второто място в тази класация е за Лудогорец и Левски с по 13.2 удара. Шампионите обаче са най-точни с 5.8 в очертанията на вратата.

ЦСКА е лидер и в класацията по спечелени единоборства. Червените печелят най-много единоборства в атака, във въздуха и на земята.

Що се отнася до притежанието на топката, там армейците са трети, като от стъпват не само на Лудогорец, но и на Берое.

През новия сезон ЦСКА ще трябва да увеличи сериозно ефективността си пред гола, тъй като през изминалата кампания това бе ахилесовата пета в представянето на отбора.

В отбора са наблегнали много сериозно на отработването на заучени положения през изминалата седмица. Няколко от тях бяха видяни по време на контролата с Монтана.

Червените ще опитат да изненадат съперниците при центрирания от корнери и преки свободни удари, като на това е обърнато детайлно внимание по време на заниманията, където са разигравани съответните комбинации.

През миналия сезон ЦСКА не успяваше да се възползва по най-добрия начин при центриранията от корнери и фаулове. Това обаче може да се окаже сред елементите, които да тласнат червените напред през идното първенство.

Основни изпълнители на статични положения ще са Кери и Тиаго. Двамата ще са основен избор и при дузпите, посочва „Тема спорт“.