Халфът на ЦСКА Кристиян Малинов е заинтригувал шефове на австрийски и полски тим, пише „Меридиан мач“. Той е бил пред­ложен от мениджъ­ри на силния Лехия Гданск, как­то и на тре­тия в Авс­трия Рапид.

Малинов стана нену­жен на „Армия­та", след като в тима бяха привлечени дефанзивните хал­фове Санкаре и Юга, кои­то впечат­ляват с фи­гурите и визитките си.  Въпреки че националът из­игра силни мачове през миналия сезон, той загуби ти­тулярното си място при „червените" още преди месеци.

Иначе за най-се­риозен интерес към Малинов се за­говори от страна на Рейнджърс, къ­дето мениджър е Стивън Джерард. Въпреки че тран­сферът бе смятан за почти сигурен, шотландците се поотдръпнаха от сделката в послед­ните дни. 

Белгий­ски, руски и турски отбори също се ин­тересуват от футболиста на ЦСКА. Към момента оба­че по-малко или повече фаворит се очертава Рапид, защото австрийци­те играят в евротурнирите и бързат със селекцията. Както се знае, в Щурм играе бив­шият съотборник на Малинов Кирил Десподов, а трень­ор е Нестор Ел Ма­естро.

Националът също натиска за трансфер, защото е крайно недово­лен от статута си на резерва. Той дори призовал да бъде намалена це­ната му, за да се стигне по-бързо до сделка. В момента шефовете на ЦСКА са готови да пуснат футболиста си за 1 милион евро.