ЦСКА ще плати немалка сума на Славия по трансфера на Георги Йомов. Нито един от двата клуба не е обявил финансовите параметри по сделката. От "Армията" не оповестиха и срока на контракта, за който са парафирали с юношата на Левски.

Според "Тема Спорт" в касата на Славия ще влязат 300 000 евро, а договорът на играча с "червените" е за 3 години. "Армейците" ще преведат на три транша парите. Първият вече е изплатен, а останалите два трябва да бъдат преведени до края на тази година и през юни 2021-а.

"Белите" ще получат и нелош процент от евентуална продажба на Йомов в чужбина. 23-годишният щурмовак тренира пълноценно с "армейците" във вторник и сряда и почти сигурно ще попадне в групата за гостуването на Ботев (Враца) в събота.

Той се намира в много добра физическа форма, след като започна като титуляр и игра по 90 минути в първите два кръга, в които Славия завърши 1:1 у дома с Черно море и падна с 0:3 от Лудогорец.

Йомов стана вторият футболист, за когото ЦСКА плаща трансферна сума на Славия през този век. Преди 10 години "червените" преведоха около 150 000 евро на клуба от "Овча купел" по сделката за вратаря Райс Мболи.

Алжирският национал по-късно бе продаден от ЦСКА в САЩ. Стражът подписа с Филаделфия, а в касата на "червените" постъпиха 800 000 евро.

Първият трансфер на "армейците" след завръщането им в елита през 2016 година бе на Георги Китанов. За неговите права Черно море прибра около 300 000 евро. Сега сумата за Георги Йомов е същата.