Бъдещето на нападателя на Али Соу ще стане ясно след мача от втори кръг на Лига Европа срещу БАТЕ (Борисов). Двубоят е на 17 септември в София, а при успех „червените“ ще срещнат в следващия кръг победителя от двойката „Торсхавн“ (Фарьорски острови) - ТНС (Уелс).

В ЦСКА има няколко добри оферти за голаджията Соу, но клубното ръководство не бърза да ги приема. Решаващ ще е двубоят с БАТЕ, където ако ЦСКА успее да ликува, ще си отвори широко вратата за дългоочаквания европробив, тъй като в следващия кръг съперникът ще е далеч по-приемлив.

Ако обаче играчите на Стамен Белчев не успеят да елимират беларуския тим, шансовете да се стигне до продажба на Али Соу са огромни, пише "Монитор".

Очаква се за гамбийския нападател ЦСКА да вземе около 2 милиона евро. Част от тях ще бъдат реинвестирани в привличането на нов нападател, който по всяка вероятност ще е от Бразилия. Припомняме, че през зимата ЦСКА отказа сериозна оферта за Соу от египетския гранд „Ал Ахли“ (Кайро), тъй като в онзи момент таранът беше без алтернатива за върха на червената атака.