Защитникът на ЦСКА Брадли Мазику е бил на крачка от това да се завърне във Франция само година след като дойде на "Българска армия". Медиите в страната разкриват, че името на Мазику е било обсъждано за лятната селекция на вече елитния Ланс, но в крайна сметка пред него е бил избран друг футболист. Става дума за Исиага Сила, който е дошъл под наем от изпадналия Тулуза. Неговата стойност е внушителните 2,8 млн. евро, докато цената на Мазику е едва 600 хил. евро, пише "Мач Телеграф".

Играчът на ЦСКА е добре познат на треньора на Ланс Франк Хайз, който му е бил наставник и в първия и във втория отбор на Лориен. Така на този утап Мазику, който е конгоанец, но е роден в Орлеан, остава в ЦСКА. Той е сред най-силните и постоянни играчи на "червените". През миналия сезон записа 24 мача в първенството, в които даде 3 асистенции. През този сезон пък има 3 мача и 1 асистенция - към Венци Бенгюзов от Славия, който си вкара автогол в последната минута.

Самият факт, че Брадли Мазику е попаднал в полезрението на отбор от Лига 1 на Франция, говори красноречиво, колко много е израснал само за година. Той дойде в ЦСКА от третодивизионния Шоле.