ЦСКА и Черно море завършиха наравно 1:1 в двубой от петия кръг на еfbet лига, игран на стадион "Тича".

Матиас Курьор (36') даде аванс за "моряците", които можеха да удвоят преднината си в началото на второто полувреме, но Васил Панайотов изпусна дузпа. Повече от половин час пък "червените" бяха с човек повече, тъй като Даниел Димов получи втори жълт картон. В края на мача Томи Юрич (88') спаси "армейците" от първа загуба за сезона.

Срещата бе белязана и с проблеми между феновете на столичани и полицията по време на почивката между полувремената, в резултат на което предпазната решетка на сектора за гостуващите привърженици бе счупена.

Така ЦСКА се намира на върха на класирането с актив от 11 точки, с 2 повече от Лудогорец, който ако тази вечер победи Локомотив Пловдив, ще оглави листата. Черно море пък се намира на 8-о място с 5 пункта.


Двубоят започна равностойно, като и двата обора се надлъгваха в средата на терена и опитваха да наложат играта си. За нещастие на феновете по трибуните, интересните положения липсваха.

В 16-ата минута Стефано Белтраме отправи мощен изстрел от пряк свободен удар, който срещна стената. Топката все пак стигна до врартата, но Георги Георгиев улови, макар и леко несигурно.

В 22-рата минута Стефано Белтраме стреля с глава след пас на Георги Йомов отдясно. Вратарят Георгиев успя да избие, но към влизащия на скорост Али Соу, който успя да добута топката във вратата, но попадението бе отменено заради игра с ръка. На повторението след това не беше съвсем ясна ситуацията.

В 36-ата минута домакините поведоха в резултата. Васил Панайотов напредна отдясно и центрира в наказателното поле, където Матиас Курьор с гръб към вратата нанесе удар с глава. Топката придоби коварна траектория и атрактивно прехвърли вратаря Густаво Бусато.

В 44-ата минута Белтраме се възползва пространството пред себе си и напредна опасно. Италианецът и реши да завърши сам атаката, въпреки опциите, които имаше до него. Той стреля, но прати топката над напречната греда. Така първото полувреме завърши без повече голове.

В началото на втората част "моряците" получиха правото да изпълнят дузпа. Исмаил Иса шутира, но Бусато спаси. Топката се удари в Юрген Матей и се върна към вратата. Там Пламен Гълъбов понечи да изчисти, но не подозираше, че Курьор е зад гърба му. Нападателят изпревари защитника и бе повален на земята. Съдията Станисалв Тодоров не се поколеба и посочи бялата точка. Васил Панайотов се нагърби с отговорността, но пропусна след слабо изпълнение и блестяща намеса на Бусато.

В следващите минути напрежението на терена се повиши чувствително и качеството на игра спадна. В 62-рата минута Черно море остана с човек по-малко, след като Даниел Димов получи втори жълт картон.

Въпреки численото си предимство на терена, "червените" така и не успяваха да пробият добре подредената защита на домакините, които пък от своя страна дебнеха да изненадат противника си на контраатака.

В 80-ата минута топката стигна до Матей след центиране от корнер и последвало разбъркване в наказателното поле. Футболистът отправи силен удар, но кълбото мина над вратата.

В 83-ата минута Курьор отправи великолепен изстрел от пряк свободен удар. Топката летеше точно към сглобката на вратата. Но Бусато се разтегна масксимално и успя да спаси.

В 88-ата минута гостите изравниха. Тиаго прати в наказателното поле, там Тонислав Йорданов отклони към Томи Юруич, който с глава от трудна позиция успя да отбележи.

Черно море - ЦСКА 1:1

Голмайстори: Матиас Курьор (36'), Томи Юрич (88')

Черно море: Георгиев, Попов, Димов, Янчев, Панайотов, Панов, Касми (Енчев 65'), Илиев (Ангелов 90+2'), Велев, Курьор (Букаси 90+1'), Иса
Треньор: Илиан Илиев

ЦСКА: Бусато, Гълъбов, Матей, Антов, Мазику, Жеферсон (Тиаго 67'), Юга (Йорданов 85'), Енрике (Кейта 57'), Белтраме (Юрич 67'), Йомов (Кери 85'), Соу
Треньор: Стамен Белчев

Варна, стадион "Тича"
Съдия: Станисалв Тодоров
Жълти картони: Жеферсон, Гълъбов, Антов (ЦСКА); Димов, Иса, Георгиев (Черно море)
Червен картон: Димов (Черно море)