Капитанът на ЦСКА Петър Занев, който се възстановява от COVID-19 и в момента е под карантина, е дал съвети на новите попълнения в тима, за да могат да се адаптират по-лесно към футбола у нас и да свикнат с големите изисквания към "червените".

"Казах на новите футболисти в тима, че българското първенство не е лесно и ще им бъде трудно, особено с адаптацията. Така че всеки състезател, който идва в отбора, трябва да защитава името си и да дава най-доброто от себе си, защото фланелката на ЦСКА задължава във всеки мач да се представяш на максимума на възможностите си", заяви Занев пред БНТ.

Защитникът поясни, че травмата му от последния му официален мач преди положителния тест за коронавирус - срещу Ейре в Лигата на нациите, довела тогава до принудителната му смяна, вече е напълно отшумяла и той няма проблем да поднови тренировки, след като оздравее.

"Контузията дойде, защото пет дни се борех с тежък грип и не бях тренирал. Самата травма не е тежка, просто получих спазъм от пренатоварване. Надявам се колкото се може по-бързо да изляза от тази ситуация и да започна да тренирам", заяви Занев.