Може би в ЦСКА трябва да променим тактиката. Отборът тряб­ва да играе по-атакуващо, с двама или трима нападатели. За мен, ако вземем в предвид какви са настоящите футболисти, схемата трябва да бъде или 3-4-3, или 3-5-2", коментира пред „Мач Телеграф" леген­дата на ЦСКА Петър Жеков.

„Али Coy не може да е сам.Той мине един, мине втори, и след това му вземат топката. За мен е добър вариант отпред да играе Енрике Рафаел. Той е бърз, по­казва добра форма, ще помогне много на Coy", добави великият гол­майстор.

„И мача с БАТЕ, и този с Лудогорец са много важни. Сега нека мислим само за европейския двубой. Той ни предстои. Иначе е ясно, че с Разград също ще е много тежко, добър отбор са те. Кол­кото до битката с беларусите, знам че те ви­наги бият българските тимове - Левски, след това Литекс. Дано този път нещата се проме­нят", смята Жеков.

„Аз вече бях на Панчарево, тъй като тези, които ще присъстват на мача, ми­навахме тестове. Заед­но с мен бяха Якимов, Пената, Пламен Мар­ков, Джони Велинов. Ви­дях се с играчите, всич­ки са добри футболисти. Трябва им време. Имат езикова бариера, казват само „Здравей" и "До­бър ден".

"Едно време, когато отидох в ЦСКА, ги познавах повечето момчета от национал­ния отбор. Дори като играч на Берое им вка­рах на „Армията", а се водех лейтенант и по­лучавах заплатата си именно от София. Но сега времената са дру­ги. Взимах 210 лева, а съотборниците ми каз­ваха, че съм получавал голяма заплата."

„Това, че двамата най-добри футболисти на БАТЕ Борисов са с коронавирус (б.а. - Драгун и Стасевич) трябва да бъде използвано от Стамен Белчев. Той е добър треньор, знае как да намери слабите страни на съперници­те", завърши Жеков.