Спортно-техническият щаб на ЦСКА усилено иска да привлече десен бек, разбра "Тема Спорт". Както е из­вестно, освен Иван Турицов на "Армията" нямат сериоз­на алтернатива за поста. В последните двубои като такъв бе използван Пламен Гълъбов, който не се справи добре.

Червените първо са решили да проучат опциите на родния пазар. Наскоро ар­мейците са осъществили контакт с Берое за десния им бек Стив Фуртадо. В ЦСКА са останали заинтригу­вани от изявите му, като са разпитвали при какви усло­вия би преминал на "Армия­та" и какво е възнагражде­нието, което получава при заралии.

Освен Фуртадо от Берое има още двама десни защит­ници, които влизат в поле­зрението на червените. Сред тях е Педро Ферари от Локомотив София. Макар и малко зле тактически, той е много бърз, техничен и про­бивен състезател, който обича да играе един на един. 25-годишният Ферари е с изявен афинитет към ата­ката и центрира добре. Ос­вен че има доста да работи тактически, той е и голям индивидуалист. За играча на червено-черните разпитва и Левски още в края на мина­лия сезон. В полезрението е и на Локомотив Пловдив.

25-годишният французин Фуртадо бе привлечен от Берое миналата зима и се утвърди в титулярния съ­став. През този сезон стартира във всичките 5 мача на тима. Юношата на Рен е ви­сок 174 сантиметра и тежи 68 килограма.

Освен Фуртадо и Ферари има още един десен бек, кой­то представлява интерес за ЦСКА. Червените ще изчакат мача с БАТЕ, след което ще привлекат десен бек. Оста­ва да се разбере само на кой от трите си варианта ще се спрат.