ЦСКА – БАТЕ Борисов, мач от 2-ия квалификационен кръг на Лига Европа, ст.: "Българска армия", начало: 20.00 часа

Вероятни състави:

ЦСКА: Бусато, Гълъбов, Антов, Матей, Мазику, Юга, Тиаго, Йомов, Санкаре, Енрике, Соу
Аут: Турицов, Занев, Ахмедов
Треньор: Стамен Белчев

БАТЕ Борисов: Шчербицки, Настич, Филипенко, Я. Филипович, А. Филипович, Вилумсон, Яблонски, Бага, Нехайчик, Скавиш, Милич
Аут: Стасевич, Драгун
Треньор: Кирил Алшевски

Прогноза на Gol.bg:

ЦСКА ще изиграе втория си мач в Лига Европа този сезон и гони задължителна победа над БАТЕ Борисов, за да продължи напред. С евентуален успех тази вечер "червените" ще направят голяма стъпка към плейофите, защото съперник в следващата фаза ще е Б36 Торсхавн (Фарьорски о-ви), който елиминира уелския ТНС след дузпи.

Освен това при победа ЦСКА допълнително ще натрие носа на големия съперник Левски. През 2008 г. "сините" отпаднаха от БАТЕ на прага на групите на Шампионска лига, с което започна и чудесното представяне на тима от БАТЕ в Европа. На следващия сезон беларусите елиминираха и Литекс и се превърнаха в редовен участник в групите на Шампионска лига и Лига Европа. 

Сега Стамен Белчев има доста проблеми за решаване. Аут за срещата е десният защитник Иван Турицов, който така и не успя да се възстанови от травмата, получена срещу Славия. Късен фитнес тест днес следобед пък ще покаже дали португалският халф Тиаго ще може да започне мача. Той е най-креативният играч на тима и евентуално отсъствие ще бъде сериозен удар. Извън сметките са и карантинираните Петър Занев и Ахмед Ахмедов.

Гостите също са без две от звездите си. БАТЕ пристигна у нас без за­болелите от C0VID-19 основни полузащитници Станислав Драгун и Игор Стасевич, които са изработили 27 от 49-те гола на отбора през сезона. Под въпрос за двубоя са още от по­стоянните величини в състава – Павел Нехайчик и Евгени Яблонски, както и нападателят Максим Скавиш. Те не са тренирали със съотборниците си през седмицата, а са се готвели инди­видуално, защото са имали до­сег със заразените. Тестовете им обаче са отрицателни, затова и са в групата.

Нашата прогноза е, че ЦСКА ще се справи с БАТЕ и така ще прекъсне серията на гостите от чисти победи в България – 1:0 над Левски и 4:0 над Литекс след продължения. Успехът на "червените" обаче няма да дойде лесно и очакваме оспорван мач.

Прогноза: ЦСКА – БАТЕ Борисов 2:1