Напрежението между ръководст­вата на ЦСКА и Локо (Пд), което започна още по време на шампионатното дер­би между двата тима на „Лаута" след финала за Купата, расте и в наве­черието на неделния сблъсък.

През юли Ивайло Стоянов допус­на поредица от грешки в ущърб на домакините, включително отменен гол и спорна дузпа за „червените", които стиг­наха до обрат за 2:1 в добавеното време. На трибуните Стойчо Стои­лов и Христо Крушарски се сдърпаха. Това окон­чателно настрои биз­несменът от Говедарци срещу „червените". Той е отказал изобщо да преговаря с тях за млад талант, който цяло лято тренира със „смърфовете". Става дума за 19-годишния Митко Русанов. Той натрупа опит в елита през последните два сезона с екипа на Дунав (Русе), за който изигра 12 мача, пише "Мач Телеграф". Преди това обаче младежът бе в школата на ЦСКА и играеше в един отбор с познатите на „черве­ните" фенове Митко Митков и Мартин Смоленски.

При подписване на професионален договор, клубът, който му се до­вери, ще трябва да из­плати компенсация за изграждането му, която е от порядъка на 30 000 лева. Футболистът е поискал документ от „Армията", че нямат фи­нансови претенции към него, но такъв му е бил отказан.

Русанов се появи на проби при Бруно Акрапович в на­вечерието на мача за Суперкупата в Разград и до преди седмица тре­нираше с тима от „Лау­та". Вече обаче е в Славия, откъдето явно ще се опитат да се спораз­умеят с ЦСКА, с който са в по-добри отноше­ния и покрай трансфера на Георги Йомов. Бос­ненският специалист е искал казуса да се реши и да може да разчита на младока и да разви­ва качествата му, но сега търси други вари­анти за подсилване на своя състав.