ЦСКА е заработил 1.08 милиона евро от участието си в Лига Европа до момента, дори при отпадане от Базел. Класиране в груповата фаза обаче носи близо 3 милиона евро на клуба.

Най-много от българските участници към момента е направил Лудогорец, който може да разчита на 1.22 милиона, като това е и заради участието в квалификациите на Шампионската лига, където разградчани бяха спрени от датския Мидтиланд.

Локо (Пд), който отпадна от Тотнъм, ще вземе от УЕФА точно 500 000 евро, сочи справката на "24 часа". Славия, който отпадна още в началото от албанския Кукеши, е заработил само 240 хиляди евро.

Коефициентът на ЦСКА стигна до 6.500 за следващия сезон, което гарантира поставеност в два кръга на следващото издание на Лига Европа, стига нашите отбори да бъдат допуснати до втория по сила турнир. Най-вероятно е всички да излетят в новосъздадената Лига на конфедерациите.

Лудогорец продължава да е най-добре позиционираният български отбор, като към момента коефициентът му е 27.500. Ако разградчани влязат в групите на тазгодишното издание на Лига Европа след победа над Динамо (Брест), им е гарантирано място във втора урна на жребия, което дава огромни шансове за достигане на елиминационната фаза.