Локомотив Пловдив - ЦСКА, двубой от седмия кръг на efbet Лига, стадион: "Локомотив", начало: 21:00 часа.

Вероятен състав на Локо Пд: Луков, Алмейда, Масоеро, Петрович, Умарбаев, Витанов, Илич, Цветанов, Николаев, Минчев, Илиев

Вероятен състав на ЦСКА: Бусато, Жеферсон, Гълъбов, Антов, Мазику, Матей, Юга, Санкаре, Кери, Кейта, Соу 

Прогноза на Gol.bg:

Локомотив Пловдив спечели с 3:1 като гост на Етър преди седмица. "Черно-белите" записаха две победи в двете си домакинства в първенството до момента. Домакините ще бъдат по-свежи и по всяка вероятност няма да позволят поражение на собствения си стадион.

По този повод имаше лек скандал няколко дни преди двубоя. От ЦСКА пожелаха отлагане, тъй като имат важни мачове в турнира Лига Европа. Локо вече отпадна от надпреварата и отказаха да насрочат нова дата. От БФС също отказаха. Това ядоса най-вече феновете на "червените", които напомниха колко много пъти Лудогорец са отлагали мачове от шампионата, заради участия в евротурнирите.

Иначе ЦСКА изигра добър мач срещу Б36 Торшавн и очаквано се класира напред след победа с 3:1. Очакваше се "армейците" да доминират заради разликата в класите и психологическите игри на Белчев преди мача подействаха. Той се опита да направи всичко възможно играчите му да не подценят мача, както се случи със Сайрънс.

Локо и ЦСКА влизат в този сблъсък с равни точки по 12, като заемат 4-ото и 5-ото място в класирането на първенството. При успех "черно-белите" или "армейците" могат да излязат на втората позиция, задминавайки отборите на Берое и Арда.

Белчев е изключително доволен от титулярите и няма особено желание да прави промени. Сега обаче може да се наложи да има рокади, тъй като в четвъртък столичани ще имат много важен мач с Базел в плейофите на Лига Европа. 

Прогноза: Локомотив Пловдив - ЦСКА 1:1