ЦСКА допусна загуба с 1:2 в гостуването си на Локомотив Пловдив в двубой от седмия кръг на родната efbet Лига. Така битката между столичните и пловдивските грандове завърши с резултат 0:2, след като вчера Левски загуби от Ботев (1:2).

"Черно-белите" бързо дъпрнаха в резултата, след като Юрген Матей (32') си отбеляза автогол, а малко след това Момчил Цветанов (38') удвои. През втората част "червените" вдигнаха темпото в опит да се върнат в мача и това даде резултат, благодарение на Тиаго Родригес (69').

След тази среща ЦСКА е четвърто място във временното класиране на първенството с актив от 12 точки, с 2 по-малко от третия Берое. Локомотив пък е втори с 15 пункта. Лидер е Лудогорец с 16.

Двата отбора започнаха равностойно срещата, като първото интересно положение бе на сметката на домакините. В 9-ата минута, когато Парвиз Умарбаев шутира от пряк свободен удар над вратата. "Червените" отговориха с мощен удар на Али Соу в 13-ата минута, но и той не намери целта.

В 28-ата минута домакините претендираха за дузпа, след като топката се отклони в ръката на Юрген Матей при центриране на Момчил Цветанов отляво. Съдията Николай Йорданов прецени, че отиграването на защитника е неволно и не последва сигнал.

Три минути по-късно "черно-белите" поведоха в резултата. Топката бе центрирана в наказателното поле на ЦСКА, а Матей опита да я изчисти, но вместо това я прати директно в собствената си врата.

В 38-ата минута домакините удвоиха преднината си, след като Момчил Цветанов пробва изстрел от далечно разстояние, топката рикошира в тялото на Юрген Матей, което залъга вратаря Бусато и попадна в целта - 2:0. При този резултат завърши и първото полувреме.

През втората част играчите на ЦСКА правеха опити да се върнат в мача, но добре подредените играчи на Бруно Акрапович не позволяваха да се стигне до опасност пред Мартин Луков.

Все пак "червените" успяха да разпечатат вратата в 69-ата минута. Тиаго Родригес изпълни коварно пряк свободен удар, който беше между шут и центриране. Никой в наказателното поле не игра с топката, както очакваше Луков и кълбото влезе във вратата. 

Това окрили "армейците" и те бяха близо до втори гол в 73-ата минута. Луков спаси след ножичен удар на Юрген Матей. Вратарят на домакините изби топката, последва разбъркване, но втори шут не дойде към вратата на пловдивчани.

В 77-ата минута Жеферсон пробва късмета си с изстрел от далечно разстояние. Вездесъщият през това полувреме Луков обаче внимаваше и хвана безпроблемно топката.

До края на срещата "черно-белите" успяха да удържат неуморните атаки на столичани и не позволиха да се стигне до нова промяна в резултата.

Локомотив Пловдив - ЦСКА 2:1

Голмайстори: Юрген Матей (32'а.г.), Момчил Цветанов (38'), Тиаго Родригес (69')

Локомотив Пловдив: Луков, Петрович, Алмейда, Масоеро, Илич, Умарбаев (Михавлевич 89'), Карагарен, Цветанов, Салинас, Илиев, Минчев (Аралица 73')
Треньор: Бруно Акрапович

ЦСКА: Бусато, Гълъбов, Матей, Антов, Мазику, Юга (Жеферсон 61'), Кери (Рафаел 60'), Санкаре (Ахмедов 66'), Тиаго (Белтраме 85'), Кейта (Йомов 66'), Соу
Треньор: Стамен Белчев

Пловдив, стадион "Локомотив"
Съдия: Николай Йорданов
Жълти картони: Минчев, Кейта, Петрович (Локо Пд); Мазику, Тиаго, Гълъбов (ЦСКА)