ЦСКА има готовност да реагира с мигновено привличане на заместник на Али Соу, ако нападателят бъде продаден до края на трансферния прозорец.

За трансфер на гамбиеца се говори все по-силно с наближаването на крайната дата за сделки, която у нас и в повечето основни първенства в Европа е 5 октомври.

Френските медии вече информираха, че местният Дижон е отправил официална оферта към „червените“ на стойност 2 млн. евро.

Представители на „совите“ дори са се срещнали с ръководството на ЦСКА, но от "Армията" на този етап са поставили цена от 5 милиона евро за играча.

Интерес към Соу проявява и испанският втородивизионен Алмерия, както и трети клуб, чието име засега остава неназовано.

По всяка вероятност обаче при предложение от 4 милиона евро сделка за гамбийския национал ще бъде задействана.

От "Армията" вече са набелязали нов централен нападател, който да замени Али Соу, пише "Тема Спорт". Той е чужденец, като вече са проведени и съответните разговори.

На върха на атаката алтернативите пред Стамен Белчев в момента са Ахмед Ахмедов, Томи Юрич и Тонислав Йорданов, но от ръководството на „червените“ ще вземат нов играч, ако се стигне до трансфер на Соу.

При реализиране на такъв гамбиецът ще вкара в клубната каса почти колкото Кирил Десподов, който бе продаден на Каляри за над 4 милиона евро през януари 2019 г.

Това превърна бързака от Кресна в най-скъпия роден футболист, трансфериран от български клуб в чужбина.

Дижон, който продължава да се надява да привлече Соу, очаква свеж приток на финансови средства от продажбата на вратаря Алфред Гомис в Рен, за когото „совите“ ще приберат 14 милиона евро.