Новата звезда на ЦСКА - Георги Йомов, може да продължи кариерата си в английския Уотфорд, твърди германската спортна библия Bild.

Според информациите клубът от Чемпиъншип следи изявите на крилото, който беше привлечен на "Българска армия" от Славия само преди два месеца.

23-годишният футболист бързо се пребори за титулярно място при "червените" и дебютира за националния отбор на България. Именно той отбеляза единствения гол във важния мач срещу Унгария, загубен с 1:3. 

От Уотфорд ще наблюдават под лупа Йомов в двубоите на ЦСКА в груповата фаза на Лига Европа. Първият е срещу румънския ЧФР Клуж идния четвъртък, 22 октомври, на стадион "Българска армия". Останалите два съперника са Рома и Йънг Бойс.  

Мениджър на "стършелите", които миналия сезон изпаднаха от Висшата лига в Чемпиъншип, е сърбинът Владимир Ивич. Любопитното е, че спортен директор там е италианецът Кристиано Джарета, работил доскоро в ЦСКА.

Именно от Уотфорд "армейците" се подсилиха с двама офанзивни футболисти. Англичанинът Джером Синклер и венецуелецът Адалберто Пеняранда пристигнаха до наем до края на сезона. 

Предполага се, че именно Джарета има пръст във всички сделки по оста ЦСКА - Уотфорд.