ЦСКА приема тази вечер Берое на „Армията“ в мач от 9-ия кръг на първенството. В Борисовата градина се очертава здрава битка не само поради факта, че се срещат 3-ия и 4-ия в класирането, които ги дели само точка.

Амбициите на червените са огромни и те бяха подхранени от европробива, извел ги до груповата фаза на Лига Европа. Континенталните битки започват в четвъртък срещу ЧФР Клуж и за тях армейците трябва да черпят сили с победи на местна почва. Ако се доверим на традицията, то Берое е изключително удобен съперник, който да се превърне в „зарядно“ преди сблъсъка с румънския шампион на „Васил Левски“. Старозагорци само веднъж са печелили визита на „Армията“. Тази вечер червените не само ще бранят статуквото в домакинската си статистика със заралии, но и ще искат да сложат край на негативната си серия у нас. Сякаш улисани по евромачовете, те наредиха 4 шампионатни срещи без успех – 1 загуба и 3 равенства. За последно се наложиха над Славия на 30 август с 1:0.

Берое взе глътка въздух по време на паузата. Тимът стартира отлично кампанията и дори оглавяваше класирането, но в предишните два кръга бе разклатен с поражения от Лудогорец и Локо Пловдив. Претенции за медали в първенството се защитават именно в мачове като този с ЦСКА. Ще се покрият ли обаче амбициите на треньора Димитър Димитров с добро представяне в столицата?

Сблъсъкът със старозагорци ще е нещо като генерална репетиция за ЦСКА преди домакинството на ЧФР Клуж. С привличането на Пеняранда и Синклеър опциите в предни позиции се увеличават още повече. Аут заради травма е Пламен Гълъбов, снощи късен фитнес тест мина Иван Турицов, като е почти сигурно, че той няма да попадне сред 11-те. Дебютният си мач на „Армията“ ще изиграе Тибо Вион, който влезе като резерва срещу Етър на „Ивайло“, но сега е гласен за титуляр и ще запише първите си минути на стадиона на ЦСКА. Поне един от Пеняранда и Синклеър също е пред дебют на „Армията“. В средата на терена ще са Юга и Тиаго, а пред тях Санкаре.

Белчев има сериозна дилема за флангове. Йомов игра и в трите мача на националите и най-вероятно няма да е титуляр. Енрике и Кейта са фаворити за място в стартовия състав, но не е изключена изненада с някой от привлечените от Уотфорд.

Димитър Димитров има проблеми около окомплектоването на състава и се очаква да заложи на схема 3-5-2. В отбрана ще са Ангелов, Хасани и Мезаг, а заради липсата на наказания Иван Минчев, в средната линия ще бъде преместен Александър Цветков. Там ще са още Октавио и Макута, а като халф-бекове ще играят Фуртадо и Крум Стоянов. В атака ще са Фол и Еривалдо. На пейката ще остане Кукула, там ще е и Охене. Аут са Перниш, Маринов, Апостолов и Конте, а до последно под въпрос ще е Лебон.

Херо идва на „Армията“ с кошмарен баланс – в серия е от 13 поредни поражения на този стадион в шампионатни мачове, пише "Тема спорт". И със сигурност ще се пробва да спре негативната серия. ЦСКА пък е амбициран да повтори играта си от предишния двубой с Берое у дома, когато разби съперника с 5:0. Червените сега се нуждаят от знакова победа. За да покажат, че могат да водят борбата на два фронта докрай.

Вероятни състави:

ЦСКА: Бусато; Вион, Антов, Матей, Мазику; Юга, Тиаго; Ж. Кейта, Санкаре, Е. Рафаел; А. Соу
Треньор: Стамен Белчев

Берое: Х. Василев; Г. Ангелов, Мезаг, Хасани; Фуртадо, Макута, А. Цветков, К. Стоянов, Октавио; Фол, Еривалдо
Треньор: Димитър Димитров

Съдия: Драгомир Драганов
Стадион: "Българска армия", София