ЦСКА направи поредна шампионатна издънка този сезон и стигна само до равенството 1:1 с Берое на "Армията".

Старозагорци дръпнаха в резултата с попадение на Макоута в 48-ата минута, а Валентин Антов изравни в 54-ата минута.

ЦСКА няма победа в последните си 5 мача, в които записа четири равенства и една загуба.

Така "армейците" се смъкнаха до четвъртото място в класирането с 14 точки, Берое е трети с 15 пункта. Лидер продължава да е Локо Пловдив с 18 точки и мач по-малко.


Двубоят започна с натиск на армейците и още в 3-ата минута Али Соу излезе сам срещу вратаря на гостите, но стреля в него и не успя да го преодолее.

След още 20 минути игра Енрике Рафаел направи хубав пробив и намери новото попълнение Джером Синклер, който шутира в аут. Веднага след това Занев отправи бомбен изстрел към вратата на Берое, но Василев спаси.

В 41-ата минута Мезаг изби топката в глава, тя попадна в Али Соу, но ударът на нападателя мина покрай десния страничен стълб.

Секунди преди последния съдийски сигнал на първата част Синклер засече с глава центриране на Енрике отдясно и кълбото се насочи към Али Соу, който се размина с него на сантиметри пред опразнената врата. Така двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Второто полувреме започна с неразбирателство в червената отбрана, при която гостите се възползваха от едно центриране отдясно и Гаюс Макута се разписа с глава.  Армейците реагираха мигновенно и наложиха тотален натиск до края на срещата.

В 53-ата минута Енрике пропусна да се възползва от грешка в защитата на Берое и да излезе сам срещу вратаря, а малко след това стреля опасно, но Василев изби.

Превъзходството на ЦСКА даде резултат в 54-ата минута, когато Валентин Антов засече отлично с глава центриране от корнер на Пеняранда и изравни за 1:1.

Червените продължиха да доминират на игрището и малко по-късно Брадли Мазику изведе Али Соу сам срещу вратаря, но стражът на гостите успя да избие в ъглов удар.

До края на срещата гостите от Стара Загоре предимно се бранеха и бавиха времето, докато червените до последно търсиха победно попадение, но нямаха късмет и двубоят завърши наравно 1:1.

Следващата среща на ЦСКА е в четвъртък (22 октомври), когато 19:55 часа отборът ни посреща румънския шампион Клуж на Националния стадион "Васил Левски" в първи мач от група "А" на Лига Европа.

ЦСКА - Берое 1:1

Голмайстори:
0:1 Макоута 48
1:1 Валентин Антов 54

ЦСКА: 1. Бусато, 15. Вион, 11. Занев, 26. Антов, 18. Мазику, 21. Юга, 7. Енрике, 10. Белтраме, 24. Синклер, 17. Пеняранда, 22. Соу

Берое: 1. Василев, 5. Мезаг, 6. Цветков, 10. Макоута, 11. Фал, 18. Хасани, 19. Василев, 20. Перейра, 22. Октавио, 25. Ангелов, 29. Ферейра