Даниел Моралес, който ще води отбора на ЦСКА срещу Рома в Лига Европа, призова играчите на тима да си „повярват” във важния сблъсък с италианците.

След равенството с Арда в efbet Лига, ръководството на ЦСКА уволни Стамен Белчев, а на негово място до този момент не бе назначен нов специалист. Така в предстоящия мач с Рома, „червените” ще бъдат водени от Моралес, Красимир Чомаков и Кирил Динчев.

"Отборът знае какво трябва да прави в такива мачове. Винаги очакванията са големи. Ситуацията около старши треньора е решение на ръководството.Аз и с другите колеги ще мислим за мача с Рома. Изпълняваме нашата длъжност. ЦСКА винаги трябва да има стил на игра", заяви Моралес на заминаване за Италия тази сутрин. 

"Дали играем с Рома или друг отбор, имаме стратегия. Тези футболисти имат качество и трябва да си вярват. Когато играят като отбор и колектив, няма нищо непостижимо във футбола. Настроението е едно и също. Такива промени има във футбола. Съжалявам за това нещо, но това е решение на ръководството. Момчетата са професионалисти. Единият идва, друг си отива, но всеки трябва да даде всичко на терена."

"Виждането за един ден не може да се промени. Аз продължавам да работя с отбора както досега. Тези хорa трябва да си повярват, че сме добър отбор. Трябва да вярват, че можем да постигнем нещо и да останем в историята. Няма нищо невъзможно на този свят. Много време съм във футбола и съм виждал много неща."

"Не мисля, че в Рома делят титуляри и резерви, но ако има подценяване от тяхна страна, ще бъде добре за нас, но не вярвам. Това е Рома. Решението на ръководството беше да водим този мач. Ние сме се подготвили, за два дни не можем да променим много неща”, завърши бразилският специалист.