Рома - ЦСКА, среща от група "А" на Лига Европа, стадио "Олимпико", начало 22.00 часа.

Последните 10 срещи на Рома във всички турнири: Общо 5 победи, 3 равенства и 2 загуби. От тях 2 победи и 1 равенство в последните 3 домакинства.

Последните 10 срещи на ЦСКА във всички турнири: Общо 3 победи, 5 равенства и 2 загуби. От тях 1 победа, 3 равенства и 1 загуба в последните 5 гостувания.

В последните 2 директни срещи домакините имат 2 победи, гостите нямат победа и нямат равен мач. На домашния терен на Рома имат изиграна само 1 среща, като победители са били домакините.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

Вероятни състави:

Рома: Лопес; Ибаньес, Смолинг, Кумбула; Карсдорп, Вияр, Кристанте, Спинацола; Пелегрини, Майорал, Перес

ЦСКА: Бусато; Турицов, Антов, Занев, Мазику; Юга, Тиаго; Йомов, Санкаре, Синклер; Соу

ПРОГНОЗА: Рома определено е фаворит в мача и всички световни букмейкъри дават изцяло предимство на "вълците" за лесна победа. ЦСКА обаче няма какво да губи в този мач, напротив - може само да спечели от него.

"Армейците" бяха аутсайдери и при гостуването си на Базел, но успяха да треснат швейцарците. Сега всички се надяваме чудото да се повтори. ЦСКА се е доказал през годините, че е евробоец и нищо чудно отново да зарадва феновете си.

При червените имаше сериозна турболенция около треньорския пост, като Стамен Белчев бе уволнен след равенството с Арда - 1:1, а на негово място все още няма постоянен наставник.

Временният треньор на "армейците" Даниел Мораеш няма сериозни кадрови проблеми около състава си, като изключим единствено Матей, който лекува контузия.

Наставникът на Рома Пауло Фонсека пък смята да направи половин дузина промени в титулярния си състав за мача с ЦСКА. Сред 11-те се очаква да попаднат Карсдроп, Пелегрини и Крис Смолинг. Преотстъпеният от Реал Мадрид Борха Майорал пък ще поведе атаката на "вълците".

Рома без съмнение е световна класа и изцяло превъзхожда ЦСКА, но точно в подобни мачове "армейците" са избухвали. Иска ни се да заложим отново на някакво "червено" чудо, но ще прогнозираме победа за римляните.

Резултат: Рома - ЦСКА 2:0