ЦСКА доказа за пореден път, че е евробоец, след като извъртя престижно 0:0 с Рома на стадио "Олимпико" в среща от група "А" на Лига Европа.

"Армейците" дори могат да съжаляват, че не стигнаха и до победата, след като Вальо Антов и Али Соу направиха уникални пропуски през второто полувреме.

ЦСКА изигра тактически перфектно мача. "Червените" контролираха случващото се на терена почти през цялото време и заслужено си взеха равенството от Рим.

Така "армейците" записаха първи точки в групата, Рома е с четири. Члуж и Йънг Бойс пък си врътнаха 1:1 в Румъния.

Следващата среща на ЦСКА в Лига Европа ще е гостуване на Йънг Бойс на 5 ноември от 22.00, "вълците" пък приемат Клуж от 19.55 българско време.


Домакините логично започнаха двубоя силно, като в 4-та минута отбелязаха гол, който правилно бе отменен заради засада.

В следващите минути ЦСКА успя да поеме инициативата и на няколко пъти се откриха шансове пред Али Соу да даде преднина на тима ни, но това не се случи. В 33-та минута Мхитарян оцели горната греда на вратата на Бусато.

До края на полувремето голове не паднаха, а стастистиката бе изцяло изравнена с равностоен брой удари и притежание на топката. 

Развитието на мача принудите треньорския щаб на Рома да направи промени в своя отбор и още на в началото на втората част бяха извършени две смени в домакинския тим.

В 50-та минута се откри златен шанс ЦСКА да поведе в резултата след като Санкаре стреля във вратаря, а след това Валентин Антов изпусна да се разпише само на няколко метра от вратата, стреляйки над нея.

В 72-та минута последва още една страхотна ситуация, в която Соу се откъсна от защитата и излезе сам срещу вратаря, но до гол не се стигна.

В последните минути на мача Рома пое инициативата, като няколко намеси на Бусато запазиха нулевия резултат и по този начин мачът завърши наравно 0:0, а ЦСКА си тръгна от Италия с една точка.

Рома - ЦСКА 0:0

Рома: 13. Лопес, 24. Кумбула, 20. Фацио, 6. Смолинг, 33. Б. Перес, 14. Вилар, 4. Кристанте, 37. Спинацола, 77. Мхитарян, 21. Майорал, 31. К. Перес

ЦСКА: 1. Бусато, 15. Вион, 26. Антов, 11. Занев, 18. Мазику, 21. Юга, 3. Жеферсон, 24. Синклер, 13. Санкаре, 30. Йомов, 22. Соу