Отборът на ЦСКА гостува в четвъртък в Швейцария на местния Йънг Бойс в среща от третия кръг на груповата фаза на футболния турнир Лига Европа.

Срещата е от 22 часа и ще бъде предавана пряко по програма "Хоризонт" на Българското национално радио. "Червените" вече отстраниха един швейцарски тим - Базел. 

"Йънг Бойс е по-силен отбор от Базел и мисля, че е фаворит срещу ЦСКА. Преди мача с Базел казах, че силите са изравнени и затова и ЦСКА продължи напред. Сега предимството е за Йънг Бойс".

"Отборът няколко пъти е поред шампион на Швейцария. Има отлични футболисти и се представя на ниво. Предимство за тях ще е и изкуствения терен, на който ще се играе този мач".

"В Швейцария има няколко отбора, които играят на изкуствена настилка и това дава известно предимство. ЦСКА също има свойте предимства. За мен слабото място на Йънг Бойс е защитата и от това може да се възползват добрите нападатели на ЦСКА".

"И двата отбора имат по една спечелена точка в турнира Лига Европа и ще искат да спечелят мача си по между им, за да имат шансове да продължат напред в турнира", каза Петър Александров за "Хоризонт".