Защитникът на ЦСКА Жеферсон Телес, който не замина с тима в сряда за Швейцария за мача с Йънг Бойс (0:3), викаше за съотборниците си снощи от сръбската столица Белград. Причината да е в западната ни съседка е, че има проблем с адукторите и ще премине през кратко лечение в клиниката на Мариана. Той е с възпаление и разтежение.

Бразилецът, който номинално е ляв бек, но вече е използван като дефанзивен халф, се превърна в основен играч в тима на новата си позиция и липсата му със сигурност обърква плановете на времениня старши треньор Даниел Моралес. Все още не е ясно дали Жеферсон ще е готов за визитата на Монтана в неделя, но е по-вероятно да пропусне гостуването на "Огоста".

Бразилецът получи контузия по време на срещата с Царско село в неделя и бе заменен принудително. Още през миналия сезон той бе преместен в средата на терена и това се оказа удачен ход. Оказа се, че в тази си роля е по-полезен за отбора.

Жеферсон пристигна в ЦСКА през 2018 г., като бе взет за заместник на продадения на Далас Антон Недялков. Той сред играчите с най-много мачове за тима в последните сезони.