Бившият президент на ЦСКА Александър Томов проговори за фалита на клуба.

По думите му е имало удар по бизнеса, който той е управлявал, свързан с финансирането на "червените". "След това се пристъпи към силово отстраняване на Александър Томов като собственик и президент. Защо се е случило, попитайте Борисов: защо се намесва, защо отнема бизнеси. Нямам страх да го кажа. И това не е единственият случай. Оттук-нататък Борисов има директна намеса. Двама юнаци, чиито имена няма да спомена, станаха собственици на ЦСКА и след това умишлено фалираха ЦСКА, отстъпвайки шампионска титла на Домусчиев. Ако те са искали да развиват ЦСКА, а не да я фалират, защо са я взели", попита Томов в интервю за Актуално. 

"Оставих ЦСКА с шест точки пред Лудогорец и съм излязъл, защото нямаше как да издържа финансово. Аз съм все пак последният президент на ЦСКА, който е шампион. Самият Борисов, който е направил така да има две ЦСКА-та, защото той е лично отговорен за това, че има две ЦСКА, което е срамно, това си е за сметка на него", категоричен бе Томов. 

По отношение на случващото се с футболния "Левски", Томов обясни, че то прилича на случващото се ЦСКА. "Левски изпадна в това положение след оттеглянето на Васил Божков", добави Томов.