Монтана – ЦСКА, мач от 12-ия кръг на efbet Лига, ст.: "Огоста", начало: 15.00 часа

Вероятни състави:

Монтана: Макенджиев; Башлиев, Михов, Сенханджи, Кики; Д. Илиев, Н. Цветков; С. Георгиев, Каменов, Минков; Бари
Треньор: Никола Спасов

ЦСКА: Бусато; Турицов, П. Гълъбов, Антов, Мазику; А. Юга, Т. Родригес; Синклер, Санкаре, Ж. Кейта; А. Соу
Треньор: Даниел Моралес

Прогноза на Gol.bg:

Монтана приема ЦСКА във втория неделен двубой от 12-ия кръг на efbet Лига.

Шестима от възпитаниците на Никола Спасов са заразени с коронавирус, а най-лошото е, че сред тях е и голямата звезда на отбора Тони Тасев.

ЦСКА ще се опита да измие лошите спомени от поражението с 0:3 през седмицата в груповата фаза на Лига Европа при гостуването си в Берн на Йънг Бойс. Димитър Евтимов, Жеферсон и Петър Занев са под въпрос за ЦСКА, тъй като не участваха в срещата с швейцарците и не е ясно дали Даниел Моралес ще може да ги ползва. Пламен Гълъбов обаче остава извън сметките заради травма, а Иван Турицов е възстановен.

В последния кръг "червените" успяха да прекъснат негативната си серия в шампионата от 6 поредни мача без победа, надвивайки с 1:0 Царско село на стадион "Българска армия". Монтана пък играе силно на своя стадион и 10 от 12-те точки на домакините през сезона са спечелени у дома. 

ЦСКА обаче спечели последните си 8 мача срещу този съперник, 4 от които бяха на стадион "Огоста". Общият баланс между двата отбора е 13 успеха за ЦСКА, 2 за Монтана при 1 равенство, при голова разлика 33:10. В северозападна България балансът е 7 победи за ЦСКА, 1 за домакините, при голова разлика 19:6.

Нашата прогноза е, че "армейците" ще спечелят убедително.

Прогноза: Монтата – ЦСКА 0:3