Световната футболна централа ФИФА приема сегашния клуб ЦСКА-София като правоприемник на стария клуб, който бе обявен в несъстоятелност, става ясно от нейно официално решение.

По тази причина „червените“ ще трябва да изплатят стари задължения към бивши свои футболисти. Това се разбира от решението, което е  свързано с жалбата на футболиста Нилсон Антонио, според което ЦСКА-София ще трябва да изплати солидна сума на играча. Подобно решение е взето и за Бернадро Тенгариня.

Общата стойност на задълженията в лева е 1 134 580.

Световната футболна централа е дала срок от 30 дни за изплащане на задължението, иначе на клуба е трябвало да бъде наложена забрана за картотекиране на футболисти до изчистване на дълговете. Обжалването пред КАС обаче за момента стопира тази санкция.

Решението е взето въз основа на това, че ФИФА приема новия клуб ПФК ЦСКА-София ЕАД като спортен наследник на длъжника. Дисциплинарната комисия счита, че фалитът на първоначалния длъжник не освобождава автоматично неговия спортен наследник ПФК ЦСКА-София от задължението да се съобрази с решение на КАС от 2015-та година, с което трябва да плати задълженията към бившите играчи.