ЧФР Клуж – ЦСКА, мач от 5-ия кръг на груповата фаза на Лига Европа, ст.: "Др. Константин Радулеску", начало: 22.00 часа наше време

Вероятни състави:

ЧФР Клуж: Бълградян, Сушич, Бурка, Маня, Камора, Иту, Фжокович, Перейра, Рондон, Пъун, Дебелюх

ЦСКА: Бусато, Занев, Матей, Антов, Мазику, Тиаго, Жеферсон, Синклеър, Санкаре, Соу, Йомов

Прогноза на Gol.bg:

Тази вечер ЦСКА ще се опита да вкара първия си гол в груповата фаза на Лига Европа, след като в предните четири случая не успя – 0:2 от ЧФР Клуж в София, престижното 0:0 с Рома в Рим и две загуби от Йънг Бойс (0:3, 0:1).

Предпоставките "червените" да успеят да се разпишат са добри, защото северните ни съседи са в нокдаун и преживяват най-тежкия си период за 2020 г. От своя страна "армейците" са в добро настроение и всички на "Българска армия" са положително настроени с новия треньор Бруно Акрапович. Босненският спец с един замах смени схемата на игра, повиши увереността на отбора и накара футболистите да повярват в собствените си сили. Освен това той ще може да използва и всичките си най-добри футболисти.

От своя страна временният треньор на домакините Мариус Билашко има кадрови проблеми. Под карантина са Дяк, Юсеф и една от големите звезди Овидиу Хобан. С контузии пък са Кестор, Омрани и Винисиус. За капак ЧФР Клуж се намира и в трагична форма. Тимът спечели само 1 от последните си 7 мача във всички турнири. В тях допусна 5 загуби и направи 1 равенство, което коства главата на треньора Дан Петреску. Освен това отборът падна в последните си 3 срещи и няма отбелязан гол от 337 минути.

ЦСКА има два успеха в последните си 9 визити в Европа. Едната е от този сезон – 3:1 над Базел в плейофите, другата е от 2018 г. с 3:1 над австрийския Адмира Вакер. В останалите 7 срещи "червените" са с две равенства – 0:0 с Рома и Титоград, плюс 5 поражения.

Нашата прогноза е, че тази вечер няма да има победител и ЦСКА ще успее най-накрая да вкара гол.

Прогноза: ЧФР Клуж – ЦСКА 1:1