Двубоят между ЧФР Клуж и ЦСКА ще бъде ръководен от 43-годишният френски арбитър Амаури Делерю. „Армейците“ гостуват на румънците в група „А“ днес от 22.00 часа на стадион „Д-р Константин Радулеску“.

Това ще бъде негов първи мач в групова фаза от европейските турнири.

Интересно е, че Амаури Делерю ръководи мач миналата година на ЦСКА в същия турнир, при загубата с 0:1 от украинския Заря (Луганск).
Тогава ЦСКА имаше доста претенции от отсъжданията на рефера. Най-скандалната ситуация се разигра в 22-рата минута, когато Кристиян Малинов отправи удар към вратата на украинците, топката срещна ръката на Михайличенко, но дузпа не бе отсъдена. В последвалата контраатака Иван Турицов бе изгонен с директен червен картон, след като спря откъсналия се нападател на Заря Русин.

Иначе Делерю е един от най-опитните и добри съдии във Франция, като през миналата година ръководи финала за Купата на Франция, който беше спечелен от ПСЖ. Той е професор по физическо възпитание и спорт и в момента преподава в Университета в Бордо.

Помощници на Делерю ще бъдат Бенжамен Паже и Орелиен Дрюе, а четвърти съдия е Микаел Лесаж. Съдийски наблюдател е Щефан Меснер от Австрия, а делегат на УЕФА е Балаж Макрай от Унгария.