Трансферът на Али Соу от ЦСКА в Дижон не е пропаднал окончателно, твърди "Мач Телеграф". Това лято нападателят беше много близо до френския тим и дори се сбогува с агитката на „червените“, но сделката пропадна в последния момент поради документални проблеми. 

Според публикацията на le10sport.com причината е технически проблем в информационната система, която не е позволила на френския клуб да регистрира сделката навреме. 

Трансферният прозорец във Франция затвори на 5-и октомври, а според публикация на журналиста Алексис Бернар от Дижон са успели да регистрират трансфера 5 минути след крайния срок. 

Тогава от ЦСКА не коментираха официално нищо по темата, а самият нападател, отново в социалните мрежи, обясни, че продължава на „Армията“.

Малко след това пък Дижон взе нов таран - Муса Конате, който дотогава играеше за втородивизионния Амиен. За него обаче са платени много по-малко от тези 3 500 000 евро, които ЦСКА щеше да вземе за Али Соу.

Към днешна дата Дижон продължава да е на последно място в класирането, а Конате няма нито един гол за тима. Затова е много вероятно голмайсторът на ЦСКА да заиграе във Франция през януари.