Бившият футболист и треньор на ЦСКА Милен Радуканов направи любопитен коментар за армейците и предстоящото "Вечно дерби" с Левски в петък.

"Силата е в името на ЦСКА и в стадиона. Като стъпиш там, се чувстваш по съвсем различен начин. Отборът има стабилен собственик, който се вижда, че иска да изгради отбора отново. Има стабилни финанси, след като се привличат такива футболисти".

"Няколко пъти се сменят треньорите, но сега се залага на Бруно Акрапович, който се доказа в Локомотив (Пд) и смятам, че това е правилна крачка. Виждат в него бъдещето и той си го е заслужил. Опитва се да се смени схемата на игра и се надявам тя да им донесе успех", заяви Радуканов.

Той сподели проблема на младите футболисти в България. 

"Преди ние гледахме треньора в очите. Каквото заповяда - това. Сега младите футболисти може да ми се обидят, но искат всичко да се случи твърде лесно. Те идват на тренировка, тренират по час и половина и това е. Идват сърдити, изказват мнения после, недоволстват".

"За мен първите 7 години са най-важните. В България всички казват, че учителите, средата са виновни, но не. Първите 7 години са в основата на всичко, което ни се случва като държава в момента".

"Разликата с европейските отбори е в манталитета и желанието за работа. Тук искат лесно да им се случват нещата. Винаги са уморени, винаги им е много. Няма как да излезеш там и да се сравняваш с останалите. Трябва да имаш два пъти повече желание и да тренираш два пъти повече".

"Трябва да се работи. Ние, треньорите, също имаме вина, защото трябва да натискаме, но самосъзнанието е много важно. Ти колкото и да му викаш "Айде, давай", той като не иска, насила хубост не става. После излизаме на международната сцена и се вижда всичко", допълни Радуканов.