ЦСКА удари с 1:0 Левски във "Вечното дерби" на България и записа лека шампионатна победа. Единственото попадение в мача на стадион "Васил Левски" вкара Али Соу (20).

"Армейците" изцяло доминираха в по-голяма част от срещата, изпуснаха половин дузина чисти голови положения и определено се смилиха над плахите "сини" играчи, които така и не застрашиха сериозно Бусато.

Вратарят на Левски Николай Михайлов пък се превърна в герой за отбора си, след като направи феноменални спасявания, а дори хвана и дузпа на Тиаго. Трябва да се отбележи, че "червените" играха в намален състав след 74-ата минута, когато от игра бе изгонен Амос Юга.

С тази победа ЦСКА се изравни с Локомотив Пловдив на второто място в класирането и изостава само на три точки от Лудогорец. Левски е незавидната девета позиция, като е на цели 18 точки зад ЦСКА.

В последните си четири мача "сините" са с три загуби и едно равенство. "Армейците" пък вече са с шест поредни шампионатни победи.


През първото полувреме ЦСКА бе много по-добрият и стойностен отбор на терена, като тотално контролираше мача и непрекъснато търсеше попадение.

В 19-ата минута Али Соу бе изведен отлично от Амос Юга сам срещу вратаря и бе повален в наказателното поле, но съдията прецени, че Николай Михайлов е играл първи с топката и остана безмълвен.

Минутка по-късно голмайсторът на ЦСКА пое топката в центъра на терена, премина през цялата защита на сините и хладнокръвно откри резултата със своя 45-и гол в стотния си мач с червената фланелка във всички турнири.

След като поведоха армейците заиграха още по-агресивно и в 21-ата минута Амос Юга стреля покрай гредата след центриране от корнер. Веднага след това Йомов не успя да стреля точно от близка дистанция.

След половин час игра Георги Йомов се озова очи в очи с Николай Михайлов, но стреля в левия крак на вратаря, след което топката се озова в Тиаго, който бе фаулиран около границата на наказателното поле от Мартин Петков, но реферът Никола Попов посочи бялата точка.

Португалецът се нагърби с изпълнението, но стражът на сините отрази изстрелът му и резултатът остана само 1:0 в полза армейците. До края на първата част нямаше повече попадения и двата отбора се отттеглиха на почивка при минимален аванс за ЦСКА.

Второто полувреме започна с надмощие на червените, които владееха повече топката и търсиха втори гол от самото начало, но Соу и Юга стреляха неточно.

В 74-ата минута съдията показа втори жълт и съответно червен картон на Амос Юга за нарушение в централната зона на терена и така червените останаха с човек по-малко. До края на срещата не се случи нищо интересно и така армейците се поздравиха с напълно заслужена победа.

ЦСКА - Левски 1:0

Голмайстор: Али Соу (20)

ЦСКА: Густаво Бусато, Валентин Антов, Юрген Матей, Петър Занев, Тибо Вион, Амос Юга, Жеферсон, Брадли Мазику, Тиаго Родригес, Георги Йомов, Али Соу

Левски: Николай Михайлов, Алекс Петков, Тома Даске, Георги Александров, Мартин Петков, Матео Стаматов, Мартин Райнов, Ивайло Найденов, Станислав Иванов, Паулиньо, Найджъл Робърта