ЦСКА спечели вчера 153-ото вечно дерби и записа 55-ата си победа в него. Така червените излязоха с едни гърди пред съперника, който също е с 55 успеха, равенствата са 43, но головата разлика е 214:206 в полза на армейците.

Левски не е побеждавал в последните 6 издания на дербито - има 2 загуби и 4 равенства, като головата разлика в тези срещи е 8:5 в полза на червените.

Али Соу реализира втория си гол в Мач №1 у нас. Той се разписа и в предишния сблъсък - изравни за крайното 3:3 на 20 юни тази година. Вчера Соу вкара в пети пореден шампионатен мач за ЦСКА.

Това е най-добрата му серия и така той завърши полусезона със 7 попадения в 14 срещи, а след последния мач за годината нападателят заяви, че има желание да остане на „Армията“ до края на сезона.

За разлика от него, италианецът Белтраме вече официално се раздели с ЦСКА, а скоро се очаква същото да стори и Жул Кейта. Последният дойде на "Армията" през лятото като преотстъпен за един сезон от Ланс.

Той вкара два гола през септември - при 2:2 срещу Лудогорец и при 3:1 над Б36 Торсхавн в Лига Европа, но постепенно престояваше все по-малко на терена. Преди десетина дни той бе пуснат да се прибере при семейството си след кончината на брат му и получи разрешение да си дойде за старта на зимната подготовка.

Във Франция обаче смятат, че Жул Кейта повече няма да се върне в София и вече си търси нов клуб. Венецуелецът Пеняранда, който е преотстъпен до края на сезона от Уотфорд, също е много близо до изхода на "Армията".

Той изпадна в немилост при Бруно Акрапович, който заяви по негов адрес, че в групата попадат само играчите, които се влагат на 100%. При босненеца Пеняранда има само 2 мача - с Ботев Ихтиман за купата и Йънг Бойс в ЛЕ, а за първенство не е играл от 1 ноември.