Любопитен момент на трансферния пазар беляза ЦСКА. Белгийски клуб е харесал един от най-силните играчи на „червените“ през есента – Георги Йомов, но не може да го купи, пише "Монитор".

Причината не е високата цена на крилото, а фактът, че той вече е играл за два отбора през есента и може да премине само в клуб, чието първенство е в цикъл „пролет-есен“, например Казахстан. 

За "Славия" внукът на Тодор Барзов изигра 2 мача, след което бе купен от ЦСКА. За „червените“ той записа общо 23 мача – 13 в Първа лига и 10 в Лига Европа, където вкара и един гол на Б36 Торсхавн. Силните му изяви за „армейците“ му донесоха и дебют за националния отбор, където пък 23-годишният футболист се отчете с 4 срещи и 2 попадения – на Унгария и Гибралтар.

Предполага се, че отборът, който е харесал Йомов, е "Беершот". Въпросният тим е на 7-о място в класирането с 28 точки, но с два мача по-малко от конкурентите си за Топ 4. Беершот се намира в криза, като записа три поредни загуби в първенството. 

Треньор е аржентинецът Ернан Лосада, а в тима прави впечатление името на бившия защитник на ЦСКА Денис Причиненко. "Беершот" също играе в схема 3-5-2, а откакто Бруно Акрапович пое „червените“, също залага на тази схема. Йомов пък бе използван и като десен халф-бек, а и като нападател. Ако белгийците продължат да следят юношата на "Левски", то те могат да го купят през лятото.