Без нови попълнения ще замине ЦСКА за първия си лагер в турския курорт Анталия от 6 до 17 януари. Там обаче към отбора ще се присъединят трима състезатели, като двама от тях ще изкарат пробен период, а един ще пристигне с подписан договор. Зимната селекция ще продължи до края на месеца.

Практиката на Бруно Акрапович най-често включва тестове преди привличането на даден състезател, но все пак босненецът ще се довери и на мениджърското и скаутско звено в клуба.

Всички налични футболисти ще пътуват за първия лагер и ще получат шанс да бъдат част от състава през пролетния полусезон. Това потвърди Акрапович пред "Тема Спорт". Дори играчи, които практически не попадаха в сметките на босненеца, откакто той пое тима на 11 ноември, засега няма да бъдат преотстъпвани или освобождавани, а ще им се даде още една възможност.

"Първо ще преценим и ще направим сметка за футболистите след медицинските и кондиционни тестове. Искам ги всички на първия лагер. Досега нямах толкова време да се занимавам с такива неща, сега то ще бъде повече. Тренировките ще са структурирани по друг начин, по-трудни са и ще се види на 100% кой заслужава да играе повече. Феърплей и равен шанс за всички", заяви Акрапович.

Това в най-пълна степен се отнася за централния защитник Нуно Томаш, чийто наем във финландския КуПС Куопио изтече в края на ноември и оттогава нямаше яснота около бъдещето му. Договорът на португалеца с ЦСКА е до лятото на 2022 година.

"По принцип, когато наемът на един играч свърши, той трябва да дойде в отбора. От него зависи как ще се представи. Ако остава при нас, няма как да не тръгне за лагера, за да може да преценя качествата му. Всички играчи трябва да ми покажат, че заслужават да са в състава и че не мога без тях. Същото важи и за него", коментира Акрапович ситуацията с Томаш.

Сред състезателите, които играха по-малко в края на есента и чакат шанса си, са още крилото Митко Митков и нападателят Тонислав Йорданов. Първият получи шанс за изява за купата срещу Ботев (Ихтиман), когато бе пуснат като бек. По-сложна е ситуацията с 22-годишния Йорданов, който има само 5 игрови минути през есента и се очаква да се раздели с тима през зимата.