Двамата най-конвертируеми футболисти на ЦСКА, а може би и в цялата Първа лига - Али Соу и Валентин Антов, ще останат в отбора поне до края на сезона, пише "Тема Спорт".

Такава е нагласата на отговорните фактори на "Армията". Това е и желанието на старши треньора Бруно Акрапович. Босненският специалист е провел разговор с ръководството на клуба по повод непрекъснатите информации относно бъдещето на двамата и е получил уверение, че те остават в тима.

Това е актуалната ситуация в момента. Решението може да се промени само ако за Соу или Антов пристигне оферта с повече от внушителни за българските стандарти финансови параметри.

ЦСКА може да се раздели с някой от тях сега само в случай, че получи предложение за 5 милиона евро. На този етап обаче няма изгледи да дойде такава оферта и е на

90 % сигурно, че те ще продължат на "Армията" поне до края на сезона.

Бруно Акрапович също потвърди, че двамата ще останат и през пролетта в изявлението си след първата контрола за годината, играна в събота.

След края на подготвителния си лагер ЦСКА ще преотстъпи поне двама от младите си футболисти, които в момента тренират с тима.

В същото време стана ясно, че Амос Юга ще бъде четвърти капитан на тима. Той ще носи лентата, ако на терена не са Занев, Антов и Тиаго. Макар да е само от 6 месеца в отбора, дефанзивният полузащитник бързо си и е спечелил доверието на съотборниците и най-вече на треньорския щаб в лицето на Бруно Акрапович.

Босненецът даде лентата на Юга през второто полувреме на контролата с дублиращия състав на Аланияспор, въпреки че по същото време на терена имаше играчи с далеч по-голям стаж в ЦСКА от него.