ЦСКА има право да се опитва да задържи Али Соу до лятото, когато наистина цената му ще нарасне неимоверно. Голмайсторът на „червените“ оглавява някои от класациите направени от испанския журналист, анализатор и скаут Ченчо Алонсо. Трябва да се уточни, че в подреждането става въпрос за по-непопулярни нападатели в Европа, а не за мегазвездите, чиито постижения никой не оспорва.

Така в компания от 10 нападатели, които са се отличи през настоящия сезон, Али Соу наистина има впечатляващи показатели, пише "Мач Телеграф". Той убедително води с 63 отправени удара към противниковите врати, като зад него са аржентинският таран на "Спартак" (Москва) Езекиел Понсе (44) и стрелецът на "Йънг Бойс" Жан-Пиер Нсаме (42). Соу е втори сред нападателите и по ключови пасове с 18, като пред него е единствено голмайсторът на "Монпелие" Анди Делор с 24.

Националът на Гамбия направо смазва конкуренцията и по финтове, като е направил цели 83 през сезона. Много далеч зад гърба му са Сори Каба от "Мидтиланд" (35) и Езекиел Понсе (34).

Соу води и в класирането за създанени положение за тима си с 25, като споделя първата позиция с французина Анди Делор. Това показва невероятната активност на нападателя на терена и това, че е следен от много клубове на Стария континент.

Все пак има и компоненти, в които Соу видимо изостава. Той има 8 гола и 2 асистенции, като пред него по този показател са Жан-Пиер Нсаме (10/5), Анди Делор (7/5) и Жан-Филип Матета от "Майнц 05" (10/1). Това показва, че ефективността на играча на ЦСКА не е висока, тъй като той вкарва по веднъж на всеки 8 удара, а другите са далеч по-хлъднокръвни пред от него пред гола.

Али Соу е последен по процент спечелени въздушни двубои и на опашката при спечелените единоборства.