Една от добрите новини за ЦСКА след идването на Бруно Акрапович за треньор е безспорното подобрение в представянето на отбора в защита. Промяната в схемата извади по-голяма част от потенциала дори на такива, които в началото на сезона бяха приети като тотални разочарования.

Очевидният пример е Юрген Матей. Нали си спомняте добре неговото представяне именно срещу "Локо" (Пд) на „Лаута“, докато босненецът все още водеше „черно-белите“.

На практика нидерландецът се отчете с два автогола за загубата с 1:2, макар официално второто попадение да бе записано на името на Момчил Цветанов. Неориентиран, с чести грешни решения, неправилно позициониране... Матей страдаше в първите седмици от престоя си в България, но сега е безспорен титуляр.

Още в края на миналата година той понатрупа увереност, а след като съотборниците му започнаха по-добре да го подсигуряват, картината се промени.

По време на контролите в Турция Юрген продължи да показва добро ниво. Вижда се, че вече започва и да говори на терена, да свиква със стила на игра и изискванията на треньора.

Неговата обиграност и опитът от нидерландската Ередивизие с екипите на "Екселсиор" и "Спарта" (Ротердам) определено ще му помогнат да се впише към новите тактически реалности. Във физическо отношение може да отстъпва на играчи като Езе, Малембана и Масоеро, с които Акрапович работи в Пловдив, но като цяло в никакъв случай не е по-слаб от тях.

„Виждам израстване при него. Работи добре, слуша и действително очаквам да е още по-силен и постоянен през пролетта“, коментира самият Акрапович, цитиран от "Мач Телеграф".