Възможността Али Соу да премине в Галатасарай още тази зима пропадна. Турският гранд, който търсеше сериозно подсилване в атака, вече привлече двама нападатели под наем.

Това са нигериецът Хенри Ониекуру от Монако и Халил Дервишоолу от Брентфорд, който е младежки национал на южната ни съседка. Така клубът от Истанбул може да търси нови хора в нападение едва през лятото, въпреки че Фатих Терим наистина харесва много Соу, пише „Мач Телеграф“.

За голмайстора на ЦСКА има реална оферта от Китай, но самият национал на Гамбия не е ентусиазиран от възможността да играе в Азия, защото през лятото беше пред трансфер във френската Лига 1, а сега е поласкан от интереса на славен клуб като Галатасарай.

От ЦСКА със сигурност ще се опитат да вземат повече от 3 милиона евро за най-скъпия си футболист в момента и който плати исканата сума, ще се пребори за подписа на тарана.

Известно е, че в последните години ЦСКА продаде двама от емблематичните си нападатели - Фернандо Каранга и Мауридес, именно в Китай.

Евентуалната раздяла с Али Соу ще развърже ръцете на ръководството на ЦСКА за привличането на нов нападател, а може да пристигнат дори двама.

Португалските медии твърдят, че „червените“ все още не са се отказали от привличането на тарана Матео Касиера от Беленензес.

Нападателят продължава да играе основна роля в тима си, като в понеделник се разписа при победата с 2:0 над Тондела в португалския шампионат.

ЦСКА има готовност да привлече и еквадореца Джорди Кайседо от Витория Баия, като чака нападателят да успее да разтрогне договора си с втородивизионния бразилски клуб по взаимно съгласие.