ЦСКА започна пролетния дял от сезона с успех над Славия. Въпреки тежкия терен, "червените" успяха да измъкнат победата на стадиона в Овча Купел с 1:0. Единственото попадение в срещата бе дело на Али Соу (24‘) през първата част.

Късметът на два пъти покри 31-кратния шампион на България, след като удари на Радослав Кирилов и Георги Вълчев срещнаха гредите зад Густаво Бусато.

Бруно Акрапович трябваше да се справя с отсъстващи футболисти в средата на терена, след като не можеше да разчита на контузения Жеферсон и наказания Амос Юга.

Тъй като жълтите карти на Жорди Кайседо и Бисмарк Чалрс все още не са пристигнали, новите попълнение също не бяха на разположение за днешната среща.

Славия продължава лошата си серия в шампионата и в първия мач от пролетния полусезон. След 6 загуби в контролите по време на зимната пауза, днес "белите" записаха 11-о поражение в първенството.

В следващия кръг "червените" приемат Черно море, докато отборът на Александър Тарханов ще има нелеката задача да гостува в Стара Загора.

С успеха ЦСКА се доближи на 3 точки от лидера Лудогорец, но "орлите" са с мач по-малко. На обратния полюс, Славия е предпоследен в класирането, като след тях е единствено отборът на Етър.

Първото по-опасно положение на заснежения терен дойде пред вратата на Густаво Бусато. Радослав Кирилов получи топката в наказателното поле, обърна се и моментално нанесе удар, който се отби в страничния стълб.

5 по-късно гостите отговориха с изстрел от границата на пеналтерията на Али Соу, но той също не намери целта.

В 18-ата минута отново гредата беше на помощ за ЦСКА. Георги Вълчев се извиси над всички след корнер и късметът покри "червените" за втори път, след като топката кацна върху напречния стълб.

В средата на първата част Али Соу съумя да открие резултата. Брадли Мазику проби добре по левия фланг и центрира към нападателя, който добре пое на гърди и прониза противниковия страж за 1:0. Така гамбиецът се разписа в 6-и пореден шампионатен двубой.

Само 120 секунди по-късно Светослав Вуцов отрази добър удар на Тибо Вион от разстояние.

След като измина половин час игра най-активният футболист на Славия до този момент Радослав Кирилов опита изстрел в близкия ъгъл, но Бусато внимаваше и се намеси.

След почивката ЦСКА търсеше втори гол, който да успокои "червените", но опити на Соу и Тиаго не бяха увенчани с успех.

Четвърт час преди края на срещата Георги Вълчев се озова очи в очи с Бусато след рикошет, но стражът на гостите реагира добре и изпревари полузащитника на "белите".

Малко по-късно Али Соу засече топката след ъглов удар, но стреля встрани от вратата.

Футболистите на Славия засилиха натиска в края на двубоя, а в последната минута от редовните 90 Петър Занев се отчете с прекрасна намеса. Капитанът на ЦСКА предотврати с шпагат опасно подаване в наказателното поле.

В добавеното време Джером Синклер опита да вкара втори гол, но Светослав Вуцов успя да избие в ъглов удар.

Славия – ЦСКА 0:1

Голмайстори:

0:1 – Соу 24‘

Славия:  Вуцов, Патев, Гандри, Христов, Антовски, Дост (Тасевски – 77‘), Макрилос, Стоев (Сораков – 59‘), Вълчев, Кирилов, Рангелов (Кръстев – 59‘)

ЦСКА: Бусато, Занев, Матей, Гълъбов, Мазику, Тиаго, Пеняранда (Турицов – 85‘), Вион, Синклер (Варела – 90+3‘), Йомов (Смоленски – 88‘), Соу