Адвокатът на ЦСКА - Станислав Трендафилов, даде интервю специално за Ваня Симонска, изпълнителен продуцент на спортните новини на Bulgaria ON AIR. В него той коментира горещата тема от последните дни - напускането на Гриша Ганчев и Юлиан Инджов. Ето какво каза Станислав Трендафилов"

Г-н Трендафилов, докъде стигнахте с подготовката на документацията относно прехвърлянето на акциите на трето лице? -    Документите са написани. Разбира се, оставени са празни местата, където трябва да се попълни името на третото лице и купувач, който ще приеме съответно акциите на клуба. Джирата са в касата на клуба заедно с книгата на акционерите, която ще бъде заверена от изпълнителния директор – в момента, в който това трето лице се появи.

Бихте ли разяснили дали съществува опция акциите да бъдат изцяло прехвърлени на Христо Стоичков, който притежава 20%. Легендата на ЦСКА е трети акционер и би следвало Гриша Ганчев и Юлиян Инджов да му ги предложат първо на него - така ли е и ако да, има ли вече отговор от негова страна? -    Относно това дали има отговор от г-н Стоичков, аз не мога да Ви кажа, защото това са разговори, които се водят между собствениците. Лично аз с него нито съм говорил, нито ми е възлагано по някакъв начин. Важно е да се знае обаче следното – това прехвърляне е само в случай, че в устава на определено дружество е предвидено, че акциите трябва да бъдат предложени първо на съответните акционери. В конкретния случай, с решение на ¾ от Съвета на директорите, може да бъде взето становище акциите да се прехвърлят на трето лице, така че този проблем не стои. 

Тогава нека внесем яснота и по още един казус. Лицето, което реши да поеме управлението и финансирането на ЦСКА, трябва да закупи акциите или ще му бъдат прехвърлени безвъзмездно? -    Ситуацията е следната – г-н Марков просто искаше да обясни, доколкото аз го разбрах, номиналната стойност на акциите. А номиналната стойност на акциите е 76 200 лв, съответно на броя на акциите. Обаче ако те бъдат дарени или прехвърлени с безвъзмездна дейност чрез дарение, то тогава естествено лицето не трябва да заплаща нищо.

Появи се информация, че в събота има Общо събрание на ЦСКА. Това редовно заседание или извънредно е и ще се решава ли тогава бъдещето на „червените“? -    Проверката ми показва, че това Общо събрание е вписано още през януари, което го прави редовно, а посочената тема е „Избор за Одитор на клуба“. А въпросът за акциите и бъдещето на ЦСКА, със сигурност не е посочен в дневния ред. 

Вие, лично, кога се запознахте с намерението на г-н Ганчев да се оттегли от ЦСКА? -    В понеделник вечерта. Лично г-н Ганчев ми се обади и ми възложи да изготвим документите за прехвърляне, както и тези за изчистване на задълженията. Тоест да бъдат извършени всички правни действия, така че клубът да бъде на чисто. Освен г-н Ганчев, в същата вечер, в рамките на един час, се чух и с г-н Инджов.

И двамата ли, към момента на разговора ни, остават категорични в намерението си, че се оттеглят от ЦСКА?  -    Аз съм адвокат, работя в кантора и нямам непрекъснат контакт нито с г-н Ганчев, нито с г-н Инджов. Но също така нямам и от нито един от двамата промяна в намерението или да са ми възложили друга задача.

Интервю на Ваня Симонска, Bulgaria On Air

Снимка: Lap.bg