Бивши кадри на "Лудогорец" са посъветвали ЦСКА за Жорди Кайседо, разкриха от Борисовата градина пред "Мач Телеграф". Става дума за бившия спортен директор на "орлите" Методи Томанов и легендарния им футболист Марселиньо.

Именно двамата, който са в отлични взаимоотношения, са съдействали за трансфера на еквадореца, който си тръгна със скандал от бразилския "Витория" Баия. Според запознати Методи Томанов, който дълги години отговаряше за селекцията на "Лудогорец", която беше изцяло насочена към бразилския пазар, е бил помолен от "червените" за съдействие в намирането на нов нападател от Латинска Америка.

Тук се е намесил и Марселиньо, който доскоро играеше с Жорди Кайседо във "Витория" Баия и отлично знае за напрежението на нападателя с клуба. Припомняме, че еквадорецът скъса едностранно контракта си с бразилския отбор, след като не получи няколко заплати. Впоследствие той беше картотекиран за Първа лига служебно от ФИФА, след като от Виторя Баия не му изпратиха жълтата карта. А ЦСКА не плати нито цент за трансфера му.

Припомняме, че Методи Томанов е един от великите играчи в историята на ЦСКА. Той се отдели от футбола, след като си тръгна със скандал от "Лудогорец" през есента на 2018 година.