Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович се надява той да вземе битката с колегата Валдас Дамбраускас и Лудогорец в голямото дерби на кръга в събота.

"Толкова далеч са мачовете от плейофите. Изобщо не мисля за това. Мисля за мача в събота. Цялата концентрация отива натам. С две победи можеш да станеш първи. Няма значение да правим сметки. Трябва да сме концентрирани, всичко друго пречи", каза Акрапович на брифинга днес.

"Не ме притесняват Лудогорец. Ние можем да реагираме на всичко, което имат те. Те имат индивидуални качества. Но имат и слабости, за които ние знаем. Трябва да неутрализираме техните качества. Това е първата ми цел", обясни още той. "Слабостите? Може би ако ги пресираме високо. Но те може и да си взели поука от последния мач. Знаем, че нашият стил на игра е неудобен за противника. Физически сме подготвени. Могат да се намерят много слаби точки в противника, но той може и да се оправи."

"Победата над "Черно море" беше много важна, защото знаехме резултата на "Лудогорец". Този мач беше здрав, труден. Важно за нас бяха само трите точки. Ние сме най-големия клуб в България, така трябва да се презентираме. Аз казах някои неща на играчи като професионалист. Нищо не се е променило. Казах им да си гледат своята работа. Не е наша на работа да се занимаваме с нещата извън терена", добави треньорът.

"Дано традицията да се продължи. Винаги играх добре с "Локомотив" (Пловдив) там. Може би заради агресията се получаваше така.  Това не е удобно за "Лудогорец". Ще се опитаме да го направим пак. Не сме имали ексцесии в двата мача. Така че разговорите вървят. Петър Занев е капитан, който трябва да успокои отбора. Нямаме дисциплинарни проблеми. Играчите правят нещата както трябва", добави Акрапович.

Той бе попитан дали има притеснения от назначението на Драгомир Драганов. "Тук се говори само за напрежение и притеснение. Никой не говори, че трябва да се радваме на такъв голям мач. Чета малко вестници и се опитват хората да слагат напрежение, да се прави притеснение за съдиите. Каква грешка да направи, за тях или за нас? Трябва да се успокоят нещата. Дано да не се говори за съдиите."

"Г-н Дамбраускас го познавам от Хърватия. Той направи качествена работа там. Тук нещата са по друг начин. Тук има по-качествени играчи. Изискванията са по-големи. Той трябва да се оправи с тази ситуация. Той обича да играе шах, както и аз. Трудно е срещу такива хора да направиш тактика. Но се надявам да стане хубав мач, който да зарадва българските фенове."

"Гросмайсторът? Дано да съм аз. Прогнози трудно да се дават. Ще изчакаме мача и ще видим", сподели още Акрапович. "Винаги ще съм доволен, когато резултатът идва след хубава игра. Дали е равенство, дали победа. За мен няма голямо значение като треньор. Разбира се, искаме да бием и да се качим на върха. Но трябва и да сме умни. Ние трябва да сме отбор, който да е умен и до края на първенството", добави той.