Младата надежда на българския футбил Валентин Антов е амбициран да покаже на какво е способен в новия си тим Болония, за да бъде откупен през лятото от ЦСКА, тъй като не иска да се връща в Борисовата градина.

Според вестник "Il Resto del Carlino" последното нещо, за което той си мисли, е завръщане в ЦСКА-София през юни.

В статията за българският защитник се твърди, че Антов е преотстъпен с клауза за откупуване, която ще стане задължителна, ако той запише поне по половин час игра в осем мача на тима до края на сезона.

Треньорът Синиша Михайлович потвърди, че снажният футболист ще дебютира в сряда при гостуването на Каляри. След този двубой на Болоня ще остават още 13 срещи до края на тазгодишната кампания в Серия "А".

“Синиша никога не подбира състава си от принуда, а винаги по убеждение, че този футболист заслужава - добавят от "Il Resto del Carlino". - Взетата от ЦСКА звезда е в нужната кондиция, което е друг важен фактор. По време на тренировката вчера Антов беше изпробван в състава, който би трябвало да е титулярен".

"Ето, че след четири срещи на пейката пред него се открива шанс да разчупи леда. Имаше и знак от съдбата: преди седмица неговата приятелка Ивана се нанесе при него. Преди италианското приключение за Валентин двамата бяха първо в Париж, а после в Дубай. Вероятно днес те можеха да са в Лондон, ако Брекзит не беше сложил прът в колелото на трансфера на Антов в Премиър лийг (имаше слух за Арсенал)".

"И вместо да е в Англия, Валентин е тук, а сега му предстои първият истински тест. Независимо дали Михайлович ще го използва срещу Каляри, за него март ще е натоварен месец. На 28-и в София ще гостува Италия в световна квалификация”, пише още всекидневникът от Болоня.