Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович даде пресконференция преди утрешното дерби с Локомотив Пловдив, което ще се играе на стадион "Българска армия" oот 17.30 часа.

Спецът, който изведе "черно-белите" до две Купи на България и една Суперкупа, заяви, че не таи негативни чувства към клуба. На "Лаута" той беше заклеймен като "предател", след като напусна, за да поеме "червените". Акрапович определи и виртуалната екскурзия на феновете на Локо като глупост.

"Чувствата са уникални. Аз винаги се радвам за всеки мач, още повече за този – имам много приятели в Локомотив, нямам негативни чувства, даже се радвам. Доколкото знам, те ни идват на гости – аз ще ги приема добре. Няма да се опитвам да изненадвам никого – искам да стане здрав мач, да покажем своите качества, както в последния двубой. Изобщо не съм гледал повторение на мача с Лудогорец, винаги запомням какво се е случило на терена първия път. Ако се занимаваме много с миналото, няма как да си свършим работата в бъдещето. Искаме да надградим след победата над Черно море", започна той.

"Жеферсон може да седне на пейката, както и Пеняранда, ще видим утре дали ще може да играе повече. Амос се завръща – имаме три нови играчи, които могат да помогнат много с качество и конкуренция, това е важно. Ние сме ЦСКА и винаги играем за три точки, но какво означава да рискуваме? Не искам да влизаме в двубоя спокойни, а да вземем победата – тя се постига само с ангажиране и манталитет на победител. Тунчев работеше с мен три години, които бяха много хубави – качествено момче, което иска да учи, надявам се да е научил нещо от мен. Той просто има свои качества и трябва да се опита да намери своя път. Всеки треньор има свой път, не съм бил в подобна ситуация да играя срещу свой "ученик" – мисля, че той ще се справи без значение от стила на игра. Желая му всичко най-добро в кариерата, но за утре искам три точки за нас", продължи Акрапович.

За него това е нормален мач, а целта е ясна – три точки. "За мен това е нормален мач, имаме една цел, това са трите точки. Виждам, че отборът все повече разбира стила на игра и тази динамика, която е нужна, и стават все по-силни. Ще погледна как се чувстват момчетата, сигурно някои са по-изморени. Може на някой играч да му дам повече почивка, все пак програмата е натоварена. Ако някой е по-свеж, ще заложа на него. Ще изчакам тренировката, ако не се случи нещо сериозно, вече знам 11-ката си. Винаги се случват чудеса и по-малки, и по-големи. Трябва да покажеш на терена, че си фаворит – трябва да изиграем двубоя в тази роля, да покажем уважение към противника. Това са за мен глупости (б.р; изображението на Акрапович на постера с виртуалната екскурзия на феновете на Локо Пд, на която той бяга от собственика на "смърфовете" Христо Крушарски, който е с резачка). Виртуалните билети са супер, подкрепяш отбора, но да правиш напрежение, това не е мой стил. Ние ще покажем истинското си лице утре".

"Аз съм професионалист, цял живот се занимавам с футбол, мога някои неща, които ми пречат, да ги оставя настрана – моята работа е мое хоби, защитавам себе си и най-вече играчите си. Да, така изглежда, мисля, че е модерно сега да се прави проблем от нещо малко – искам да знам дали съдиите могат да си вършат работата пълноценно при този натиск? Допълнителното напрежение не помага на съдиите, и те са хора, и те грешат. Навсякъде е помогнал ВАР във важни моменти като засадата – вижда се и че има моменти, въпреки намесата на ВАР, в които решенията се забавят, а това пречи на ритъма на игра. Липсваше ми Пеняранда за тоя мач, както и Амос, и бях принуден да променя някои неща, просто отборът да върви добре и да се възползваме от слабостите на противника. Тук ставаше въпрос за тактическа работа – колко играчи могат да приемат и реализират промяната в тактическия план. Надявам се тези неща, които направихме последните два дни, да ни помогнат и в бъдеще", завърши той.

Снимка: БГНЕС